3 Kasım 2015 Salı

Kabahatin Çoğu Bizde

Şu anda gerginsiniz, yenilmiş duygular içerisindesiniz, olanlara anlam veremiyorsunuz. Ama sakın yurttaşlara "bidon kafalı", "göbeğini kaşıyan adam", "dağdaki çobanla benim oyum bir mi?", "Aziz Nesin haklıydı" gibi aşağılayıcı, ötekileştirici, yok sayıcı ifadelerde bulunmayın.
Sizde iyi biliyorsunuz ki liberaller ve onların destekçileri, karlarına kar katanlar, sistemden nemalananlar çok güçlüler ve ahtapot gibi, radyo, TV, Gazete, Dergi aracılığıyla saf ve temiz yürekli, yurttaşlarımızı sarıyorlar ve onlara sadece tek bir pencereden dünyayı gösteriyorlar.
Bir Kenya devlet başkanı şöyle demiş: “Beyaz adam topraklarımıza geldiğinde bizim elimizde altınlarımız vardı, onların elinde İncil, bize gözlerimizi kapatıp dua etmemizi istediler, gözlerimizi açtığımızda bizim elimizde İncil vardı, onların ellerinde altınlarımız… ”
Bıkmadan usanmadan “beyaz adamın” ne yapmaya çalıştığını, neden geldiğini ve nasıl gideceğini anlatmaya çalışmalıyız yurttaşlarımıza.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ağız Tadıyla

Bir kuru yaprak yeter mutlu olmaya Bir bayrak dalgalansa yeter Varsın dallar çıplak olsun  Yeşil çimenler sarsın dört bir yanı Beyazları bol...