28 Mayıs 2014 Çarşamba

Tüm İnsanlar kardeşmidir?

Neredeyse her gün "din" adına yapılan bir saldırının ardından yüzlerce kişinim ölümlü haberini görüyoruz yazılı, görsel yada sosyal medyada. Hani herkes kardeş idi? Hani "Yaratılan yaratandan ötürü sevilir" idi? Hani "Tanrı verdiği canı kendisi alır" idi?
Daha eskilere gitmiyorum: 1400 yıldır din savaşları sürüp gider. Belki 1400 yıl sonra bir din baskın gelip diğer dinlerin üyelerini keser, ortadan kaldırır ve tüm dünya insanları o dine mensup olurlar. Başka din yoktur yeryüzünde artık...
Sonra bu dinin üyeleri 1400 yıl daha kendi aralarında mezhep savaşlarını yürütürler, birbirlerini boğazlarlar ve bir mezhep tüm dünyaya hakim olur. Fakat milyonlarca kadın, çocuk, erkek, genç ve yaşlı yok olmuştur (siz öldü deyin isterseniz yada şehit oldu).
Ve 1400 yıl daha bu mezhepte olanlar cemaat yada bilmem ne için savaşmaya başlar ve başlar kesilmeye devam eder. Yani savaş, kan, zulüm, işkence...
Oysa kardeş kardeş, din, dil, ırk, cinsiyet, renk ve bilmem ne ayrımı yapmadan barış içinde yaşayabilsek. Acaba bu barışı İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi sağlayamaz mı?

Bıraksak din savaşlarını, "senin dinin senin", "onun dini onun" ve "benim dinsizliğim benim" olsa. Yok etmeye çalışmasak diğerini, dünya daha  güzel ve yaşanılır olmazmıydı?


1) http://www.hurriyet.com.tr/dunya/26625901.asp -

Müslümanları ayırıp kalanları katlettiler

Kenya’nın doğusundaki turistik Mpeketoni kentinde, Dünya Kupası maçı izlendiği sırada saldırı düzenlendi. Bir karakol, iki otel ve bir bankaya düzenlenen silahlı saldırılarda en az 48 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı Somali merkezli El Şebab örgütü üstlendi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ağız Tadıyla

Bir kuru yaprak yeter mutlu olmaya Bir bayrak dalgalansa yeter Varsın dallar çıplak olsun  Yeşil çimenler sarsın dört bir yanı Beyazları bol...